سلامت نیوز : یک دندانپزشک گفت: حدود 20 درصد افراد در هنگام خواب دندانقروچه میکنند که این حالت در طولانی مدت میتواند به دندان و مفصل فکی_ گیجگاهی آسیب برساند.
پریسا مهراشتیاق در گفتوگو با فارس در پاسخ به پرسش شهروندان در مورد دندان قروچه اظهار داشت: حدود 20 درصد افراد در هنگام خواب دندانقروچه میکنند که این حالت در طولانی مدت میتواند به دندان و مفصل فکی_ گیجگاهی آسیب برساند.
جراح و دندانپزشک کودکان تصریح کرد: دندانقروچه شدید به مدت طولانی باعث آسیب به دندان و صدمه به مینا میشود. در نتیجه دندانها حساس شده و مینا ترک میخورد. برجستگیهای سطح دندان سائیده میشود و دندان صاف میشود.
مهراشتیاق ادامه داد: دندانقروچه همچنین میتواند باعث آسیب به مفصل فکی _ گیجگاهی شود. فرد بعد از بیدار شدن از خواب و در طی روز در محل مفصل احساس درد میکند و به واسطه آن دامنه حرکات مفصل محدود میشود.
این دندانپزشک علت دندانقروچه را در مشکلات تنفسی مثل خر و پف حین خواب یا وجود لوزههای بزرگ عنوان کرد و افزود: افراد درونگرایی که استرسهای روزانه خود را تخلیه نکنند هنگام خواب دچار دندانقروچه میشوند؛ پس میتوان اضطراب را نیز یکی از علل به وجود آمدن دندانقروچه دانست.
جراح و دندانپزشک کودکان تصریح کرد: وجود انگل به خصوص کرمک در کودکان، مصرف الکل و سیگار، کمبود مواد غذایی همچون کلسیم و منیزیم و مصرف کم آب در طول شبانه روز و محدوده زمانی رویش دندان شیری و دائمی از جمله عللی هستند که به دندانقروچه میانجامند.
مهراشتیاق گفت: درمان قطعی برای دندانقروچه وجود ندارد اما اگر عوامل اصلی ایجاد کننده آن پیدا شود میتوان در جهت رفع عامل آن اقدام کرد مثلاً با عمل لوزههای بزرگ یا رفع استرسهای روزانه به کمک مشاوران روانشناسی میتوان برای درمان دندانقروچه اقدام کرد.
این دندانپزشک ادامه داد: اگر با استفاده از این روشها دندانقروچه بهبود پیدا نکرد باید برای جلوگیری از آسیب به دندان و فکها از دندانهای فرد قالب گرفته شود و دستگاه نایتگارد (محافظ دندان) توسط دندانپزشک ساخته شود.
مهراشتیاق گفت: چنین بیمارانی باید شبهنگام از این دستگاه استفاده کنند تا دندانقروچه آثار سوء بر جای نگذارد.
پیشنهاد سردبیر
-
برای لاغری به این شیوه غذا بخورید
یکی از روشهای کنترل وزن پرت کردن حواس هنگام خوردن غذا است.
-
سرکه سیب؛ دارویی طبیعی برای کاهش وزن، کنترل دیابت و سلامت قلب
سرکه سیب یکی از معجزات طبیعت است که از تخمیر سیب بهدست میآید و علاوه بر اینکه در آشپزی بهعنوان طعمدهنده استفاده میشود، خواص درمانی شگفتانگیزی دارد. از کاهش وزن و بهبود سلامت قلب تا تنظیم قند خون و مبارزه با عفونتها، این ماده طبیعی فواید بسیاری دارد. اما مثل هر داروی طبیعی دیگر، مصرف آن باید با احتیاط انجام شود.
-
یک لیوان شیر چقدر پروتئین دارد؟
انواع شیر طعم های متنوع و فواید بی نظیری دارند. برخی از آنها از حیوانات و برخی دیگر از گیاهان تهیه می شوند. توجه داشته باشید که برندها و فرآورده های مختلف شیرهای گیاهی یکسان از نظر بسیاری از مواد مغذی، از جمله پروتئین و کربوهیدرات، به طور قابل توجهی متفاوت هستند.
-
چرا مصرف روزانه خرما توصیه میشود؟
توصیه به مصرف خرما به دلیل وجود مواد مغذی در آن است . میوهای بهشتی که فوائد زیادی دارد.
-
چرا گوشم وزوز میکند؟
شاید وزوز گوش علامت مهمی در ذهن برخی از افراد نباشد اما جالب است بدانید که این حالت گاهی نشانهای از یک بیماری زمینهای است.
-
اتلاف ۳۳ درصد مواد غذایی در ایران؛ راهکارهایی برای مقابله با بحران ضایعات غذایی
در همایش مدیریت اتلاف غذایی که در مشهد برگزار شد، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از اتلاف ۳۳ درصدی مواد غذایی در فرآیند کشت، داشت و برداشت در کشور خبر داد و بر لزوم اتخاذ راهکارهای عملی و هماهنگی بین بخشی برای کاهش این ضایعات تاکید کرد.
-
ایران و اوگاندا پیشتاز مصرف آنتیبیوتیک در جهان؛ کارشناسان خواستار کنترل فوری بحران هستند
ایران و اوگاندا به عنوان دو کشور با بالاترین میزان مصرف آنتیبیوتیک در جهان شناخته میشوند. کارشناسان در کنگره پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی تاکید کردند که مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها، مقاومت به این داروها و افزایش عفونتهای بیمارستانی را به همراه دارد که نیازمند تدابیر فوری و آموزشهای گسترده است.
-
هیچ ویروس جدیدی در کشور مشاهده نشده، H1N1 همچنان ویروس غالب آنفولانزا است
در حالی که بسیاری از شهروندان از شیوع بیماریهای تنفسی در فصل زمستان نگران هستند، وزیر بهداشت کشور اعلام کرد که هیچ ویروس جدیدی در ایران شناسایی نشده و در حال حاضر ویروس غالب آنفولانزای H1N1 در کشور در حال گردش است. او همچنین به ادامه علائم بیماریهای تنفسی تا پایان فصل سرد اشاره کرد.
نظر شما